Klaar voor de volgende fase

LifeRun Runningtherapie

sep 17, 2014 Activiteit

09dec2014

Radioweg 64, 1098 NJ Amsterdam

Een uur rustig duurlopen of snelwandelen met ademhalingsoefeningen.

Elke dinsdag 19-20u

Locatie: Sportpark Middenmeer. Start is voor de Jaap Edenbaan

Radioweg 64, 1098 NJ Amsterdam

Runningtherapie is het therapeutisch inzetten van de ‘rustige duurloop’ voor mensen met stress-gerelateerde klachten of om die juist te voorkómen. Dit kan een depressie zijn of andere psychische klachten, zoals bijvoorbeeld een burn out, post-natale depressie of rouw. Het is een relatief laagdrempelige interventie die bij vrijwel iedereen toepasbaar en bovendien kosteneffectief is omdat het ook in groepsverband wordt aangeboden. Het gaat om het plezier in lopen, om de succeservaringen en niet om de prestatie. Om het leren ervaren dat lopen prettig is, leuk kan zijn en je een goed gevoel, een stukje extra levenskracht kan bezorgen!

Je hoeft geen ervaring te hebben met hardlopen/joggen. Dus zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen. Snelwandelen is zeker een optie.

 

LifeRun: lopen en ademhalingsoefeningen

VitaalKlaar heeft de helende werking van runningtherapie zelf ervaren, is opgeleid Runningtherapeut en past dit toe in haar groepstrainingen en in persoonlijke coaching. Voor mensen met bovengenoemde klachten en specifiek met stress en verliesverwerking heeft zij een wekelijkse LifeRun groep opgericht in Sportpark Middenmeer (Watergraafsmeer, Amsterdam), op de dinsdagavond  tussen 19.00 en 20.00u. Hierbij verzamelt zij met de groep voor de Jaap Edenbaan. Wekelijks wordt een ander thema behandeld (ontspanning, ademhaling, looptechniek, etc.) en het wordt voorafgegaan en afgesloten met een ademhalingsoefening. Aan alle runningtherapiesessies gaat een zorgvuldige intake vooraf. Uiteraard kan ook een persoonlijke runningtherapie-sessie worden aangevraagd. Dit kan door het hele land! Wij komen dus naar jou toe op de locatie die voor jou het fijnst is.