Klaar voor de volgende fase

Runningtherapie

Runningtherapie

‘When nothing goes right, run’

Runningtherapie is een ‘rustige duurloop’ voor mensen met stress-gerelateerde klachten of om die juist te voorkómen. Dit kan een depressie zijn of andere psychische klachten, zoals bijvoorbeeld een burn out, post-natale depressie of rouw. Het is laagdrempelig, voor iedereen goed te doen en bovendien kosteneffectief omdat het ook in groepsverband wordt aangeboden. Het gaat om het plezier in lopen, om de succeservaringen en niet om de prestatie. Om het leren ervaren dat lopen prettig is, leuk kan zijn en je een goed gevoel, een stukje extra levenskracht kan bezorgen!

Je hoeft geen ervaring te hebben met hardlopen/joggen. Dus zowel beginners als gevorderden kunnen meedoen. Beginners starten met stukjes joggen afgewisseld met snelwandelen.

IMG_1398

 

 

 

 

 

 

 

LifeRun: lopen en ademhalingsoefeningen

VitaalKlaar heeft de helende werking van runningtherapie zelf ervaren, is opgeleid Runningtherapeut en past dit toe in haar groepstrainingen en in persoonlijke coaching. Voor mensen met bovengenoemde klachten en specifiek met stress en verliesverwerking heeft zij een wekelijkse LifeRun groep opgericht in Sportpark Middenmeer (Watergraafsmeer, Amsterdam), op de vrijdagochtend tussen 9.30 en 11.00u. Hierbij verzamelt zij met de groep voor de Jaap Edenbaan. Wekelijks wordt een ander thema behandeld (ontspanning, ademhaling, looptechniek, etc.) en het wordt voorafgegaan en afgesloten met een ademhalingsoefening. Aan alle runningtherapiesessies gaat een zorgvuldige intake vooraf. Uiteraard kan ook een persoonlijke runningtherapie-sessie worden aangevraagd. Dit kan door het hele land! Wij komen dus naar jou toe op de locatie die voor jou het fijnst is.

IMG_1360

IMG_1431

 

 

 

 

 

Praktisch en kosten

Runningtherapie heeft sinds 2010 een plaats in de Multidisciplinaire richtlijn Depressie en NHG-standaard als ‘steunende en structurerende interventie’ en wordt vergoed door sommige verzekeraars Voor de LifeRun of een individuele sessie kun je je aanmelden via het aanmeldformulier. Voor de kosten zie de tarievenpagina.

Meer lezen over hoe effectief runningtherapie bij verlies kan zijn? Lees dan dit ervaringsblog.

Aanmelden Tarieven