Voor informatie:

VitaalKlaar
Tel: 06-13575944
E: info@vitaalklaar.nl

Contactformulier »

Enough is enough! Tijd voor actie. Tijd voor runningtherapie.

30 augustus 2015

Time for action

Week na week kwam ze voorbij sjokken over de sintelbaan van de atletiekclub. Eerst zwaar obese, daarna met zwaar overgewicht, om haar na zo’n zes maanden alleen nog maar stevig te hoeven noemen. Zij was om, voor haar was blijkbaar de grens bereikt, hoewel wat laat, maar toch. Ze wilde van haar gewicht af en het is haar gelukt. Met een hoop wilskracht.

Dat kantelpunt om nu echt eens gedrag te gaan veranderen, ligt voor iedereen weer anders. De mate van gezondheid en fitheid speelt daarbij de grootste rol. Als je eenmaal last krijgt van je gezondheid in je dagelijks functioneren, wordt die grens eerder bereikt.
Zo ook bij een andere cliënte. Na jarenlang innerlijke strijd, angsten, hartkloppingen en nachten zweten kwam haar arts met geen andere oplossing voor haar depressie dan het gebruik van anti-depressiva. ‘ Anti-depressiva? Dat nooit!’,  bedacht ze zich. ‘Dat is de grens. Niet nog eens bijwerkingen van die pillen’. Ze kon en wilde dit voor haar zelf niet verantwoorden naar haar jonge, drukke gezin.

En zo geschiedde dat ze elke ochtend haar sportschoenen aantrok, om half 7 ’s ochtends, om – voordat het drukke gezinsleven zou beginnen – een rondje te gaan joggen. Dag in, dag uit. Dit keer niet vanwege overgewicht maar vanwege ‘overmatig gepieker’ in haar hoofd. Na een paar weken werd het beter, voelde ze zich beter en ging het lopen zijn vruchten afwerpen. Het gaf haar ook meer energie, kracht en dus daadkracht om door te gaan.

‘Enough is enough’, zei ze me. Dit was de grens. Ik moest nu wat doen aan mijn gepieker en een manier vinden om mijn hoofd leeg te maken. Ik kon ook niet meer werken en voelde me fysiek en mentaal uitgeput. Dit is voor mij de manier. Runningtherapie, ook wel langzame duurloop genoemd. Geen druk, geen harde doelstellingen, alleen lekker lopen en genieten van de natuur, de buitenlucht en uiteindelijk het geluk dat je toelacht na afloop. Met een gecertificeerd runningtherapeut die op hartslag en looptechniek let en je coacht. En een paar effectieve ademhalingsoefeningen geeft. Plus een goede warming up en cooling down.

IMG_1405

Wil jij ook ‘ns ervaren wat runningtherapie met jou doet? Kom dan langs op onze open ochtend op zaterdag 26 september tussen 10-14u in het Openluchttheater van het Vondelpark. VitaalKlaar verzorgt deze praktische en informatieve ochtend samen met Bye Bye Burn Out en Buro Bloei.

Tot dan!

Deel deze pagina via:
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Voor informatie:

VitaalKlaar
Tel: 06-13575944
E: info@vitaalklaar.nl

Contactformulier »© 2018, VitaalKlaar, Amsterdam   |  

Algemene voorwaarden   |  
Privacy Policy   |  

Website: sbddesign.nl