Voor informatie:

VitaalKlaar
Tel: 06-13575944
E: info@vitaalklaar.nl

Contactformulier »

Meer zelfvertrouwen? Joggen opbouwen!

16 april 2015

sports_businessMeer mentale kracht door fysieke beweging

Ik kijk naar de lucht. Zelf heb ik totaal geen vertrouwen in het weer. Sterker nog, de hagelstenen komen later met bakken uit de hemel zetten. Mijn cliënt komt natgeregend binnen en na een kop thee gaan we aan de slag. We starten eerst met wat coaching en vanuit de tijdlijn die we invullen, komt naar voren dat ze door wat in het verleden is gebeurd, het vertrouwen mist in de toekomst. Vanachter haar bril blijkt dat overduidelijk. Ook mist ze het vertrouwen in haar lichaam, gesport heeft ze al lang niet meer.

De drempel om naar buiten te gaan is heel laag gelegd. We gaan runningtherapie doen waarbij we het grootste deel gewoon snelwandelen en de rest joggen zolang ze het volhoudt. We kijken letterlijk vogeltjes, die de hagelstenen van hun veren afschudden. Ze houdt het langer vol dan ik verwacht, en dan ze zelf verwacht. Opgewekt komen we weer terug op kantoor waar ze zich omkleedt, haar bril afzet en naar haar werk vertrekt. Het ‘huiswerk’ dat ze meekrijgt over de mail is vrij weinig maar hier gaat ze serieus mee aan de slag.

Via de mail maakt ze me duidelijk dat ze letterlijk en figuurlijk in beweging is gekomen. ‘Ik heb zoveel inzichten gekregen over vroeger,’ zegt ze. ‘En minder last van angst en stress.’ We stellen de jog-doelstelling iets hoger maar dan nog overtreft ze het ruimschoots. De doelstelling is vooral ‘ontspannen lopen’ en liefst een aantal minuten achter elkaar. Ze verbaast zich over haar eigen kracht, haar inzet en het gevoel dat het haar geeft.

Na nog zo’n sessie durft ze het zelfs aan een belangrijke beslissing over haar werk te nemen. ‘Ik voel me mentaal sterker,’ zegt ze. Iets wat we altijd al weten vanuit het aloude ‘Mens sana in corpore sano’ maar dit maakt het wel weer overduidelijk. Hoe dat zit?

Goed presteren? Dan ook sterke fysieke conditie nodig

Fysieke beweging zet ook je geest in beweging. En als je veel ‘aan je hoofd hebt’, veel denkwerk verricht, is het belangrijk evenredig veel aan beweging te doen. Dus aandacht te besteden aan je emotionele, fysieke en mentale energie. ‘Voortdurend goed presteren vergt niet alleen een hoog intellectueel niveau, maar ook een sterke fysieke conditie en goede sociale capaciteiten,’ zoals je kunt nalezen in het boek De Bedrijfsatleet©.

We besluiten de volgende sessie haar energievreters en energiegevers eens te analyseren. Waarbij het joggen bij haar nu op nummer 1 energiegever staat. Ze heeft haar zelfvertrouwen letterlijk in beweging en vooruit gebracht. Tegelijk met haar vertrouwen klaart het weer buiten op en krijgen we ook meer vertrouwen in het lenteweer….

Deel deze pagina via:
Share on LinkedIn
Linkedin
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Voor informatie:

VitaalKlaar
Tel: 06-13575944
E: info@vitaalklaar.nl

Contactformulier »© 2018, VitaalKlaar, Amsterdam   |  

Algemene voorwaarden   |  
Privacy Policy   |  

Website: sbddesign.nl